miercuri, 14 ianuarie 2015

Diverse opinii despre migraţia umană

,,Tot ce auzi mereu sunt numai lucruri negative despre emigranti. Eu si familia mea suntem emigranti din Zimbabwe. Locuim aici legal si contribuim la sistemul guvernamental de impozite, dar deocamdata nu beneficiem de el. Doar cand se va finaliza procesul de naturalizare vom putea face acest lucru. Sunt numerosi cei care asemenea noua au sosit si se adapteaza foarte bine la noul stil de viata."
(Tsitsi, Marea Britanie)














,,Oamenii ar trebui sa stea in propriile lor tari si sa munceasca pentru imbunatatirea vietii lor in loc sa priveasca cu ochi invidiosi realizarile altora. Migralia ar trebui reglementata strict."
(Ann Smith, Marea Britanie)

,,Daca emigrantii se adapteaza la legile si obiceiurile din tara gazda, ei vor contribui la prosperitatea comunitatii si ar trebui sa fie bineveniti. Daca nu o fac, sau reprezinta un pericol la adresa societatii gazda - terorism, de pilda -, ei ar trebui expulzati."
(Jose, Spania)

"Sa-i tinem afara."
(David Kendell, Marea Britanie)













,,Emigrantii care sunt repede acceptati sunt aceia care respecta cultura si obiceiurile gazdelor. Aceia care vor sa-si practice cultura ar trebui sa ramana acasa. Acasa este cel mai bun loc pentru acest lucru." (C. Eko, Camerun)

,,Mai putina emigratie egal mai putina criminalitate, terorism si posibilitatea raspandirii unor molime. Oprili emigratia."
(Charles, Canada)

,,Din punct de vedere istoric, migratia a adus beneficii ambelor parti, si emigrantilor, si la fel de bine tarilor gazda. Statele Unite este exemplul cel mai limpede de felul cum emigralia poate sa imbogateasca o tara din punct de vedere cultural, stiintific si economic."
(Rajeev Dutt, Marea Britanie)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu