miercuri, 7 ianuarie 2015

Migraţiile la începutul secolului XX - PART I

      Referindu-ne la migratia umana din secolele XIX, dar mai ales cea din secolul al XX-lea, se cuvine sa precizam ca aceasta a avut efecte foarte puternice atat asupra dezvoltarii tarilor in care a avut loc emigratia, cat si asupra dezvoltdrii tarilor din care s-a facut migratia. Milioane de persoane, majoritatea lor familii sarace din Europa au emigrat in Statele Unite, America de Sud si Australia. Se estimeaza ca alte milioane de oameni au trecut prin centrul de tranzit de pe lnsula Ellis din New York. Aici a fost organizat un punct de primire si de tranzit al emigrantiilor care veneau in Statele Unite, punct care a funcfionat intre anii 1892-1954.
      Intre 1870 si 1924 a existat o perioada caracterizata de migratia spre America a oamenilor din estul si sudul Europei, zone mai slab dezvoltate din punct de vedere economic. Principalul scop al acestor oameni era sa-si construiasca o viata mai buna decat avusesera acasa.
      La inceputul secolului al XX-lea (1900-1924), 18 milioane de emigranti au sosit in Statele Unite. La inceputul secolului al XX-lea au emigrat catre America in special germani din nordul si estul Germaniei si italieni, aproximativ egal impartiti in functie de zonele de unde au emigrat (40% din sud, 20% din centru si 40% din nord).




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu